Az almapektin, egy a gyümölcsökben is megtalálható természetes zselésítő anyag, mely hosszú főzés során oldódik ki. Viszont ha készen adagoljuk a gyümölcsökhöz, akkor megspórolható a hosszadalmas főzési idő, ráadásul sokkal több vitamin marad a kész lekvárban, dzsemben.
Felhasználás:
A tasak tartalmát keverje össze azzal a cukormennyiséggel, amivel a lekvárt vagy a dzsemet készíti.
(a tasak 10 kg gyümölcshöz elegendő, lehet arányosan kevesebbet is használni, de ha keményebb állagot szeretnénk elérni, többet is.) Ezt a cukros pektint kell állandó kevergetés közben hozzáadni a gyümölcshöz, és forrástól számított öt percig főzni.
Allergén információ:
Szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1406,49 KJ/ 336 kcal
Zsír: 0,0 g melyből telített 0,0 g;
Szénhidrát: 46,0 g, melyből cukor: 17,0 g,
Fehérje: 0,2 g,
Só: 0,30 g
Összetevők:
almapektin (EU)
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!