FAFÜL GOMBA (SZÁRÍTOTT FEKETE GOMBA)
A fafül gombát elsősorban a kínai, különösen a szecsuáni konyha kedveli. A természetben a fák kérgén nő, illetve ott is termesztik. Frissen szedik, majd szárítva tárolják.
A szárított fafülgomba színe szürkésfekete. Víz hozzáadására megduzzad, és sötétbarna, fodros szirmok alakját ölti.
A fafülgombának semleges íze van. Sajátos, kocsonyás-ropogós állaga miatt kedvelik, mely levesekben és más vegyes ételekben, akár salátákban is kitűnően érvényesül.
Elkészítési javaslat: Főzze a gombát forró vízben 80 fokon, legalább 10 percig. Ezután öntse le róla a vizet, és mossa át a gombát friss folyó víz alatt fogyasztás előtt. Ne egye nyersen!
Száraz helyen tartandó.
Átlagos tápérték |
100g |
Energia |
715 KJ/ 171 Kcal |
Zsír |
1 g |
Ebből telített zsír |
0 g |
Szénhidrát |
67 g |
Hozzáadott cukor |
0 g |
Fehérje |
9 g |
Só |
0 g |
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!