Ingyenes Szállítás már 13800Ft-tól

Mandulaliszt 250g

Mandulaliszt 250g
Mandulaliszt 250g

A Mandulaliszt 250g ásványi anyagok, antioxidánsok, telítetlen zsírok, E-vitamin, fehérjék és rostanyagok forrása. Hozzájárul a szív védelméhez, az egészséges koleszterinszint kialakításához. Rostanyagai segítik az emésztést, szabályozzák a vércukor szintet. Használhatjuk sütésre, főzésre vagy akár sűrítésre is. Remekül illik mindenféle süteményhez, kalács- hoz, végtelen receptvariációban elkészíthető muffinhoz, pizzához. Gluténmentes!

Bővebben
Szállítás díja :
Házhoz csak 990 Ft
További adatok
Részletek

Indul a mandula! Lisztszimfónia mesterfokon.

 

Kukkants be a konyhaszekrényedbe: ugye Te is tartasz otthon ilyen prémium minőségű mandulalisztet? Ha igen, máris elmondhatod, hogy a gluténmentes lisztek és a paleo étkezés nagy bajnokát birtoklod! Miért ilyen népszerű? Mert egészségesebbé tesz, tényleg finom és nagyon sokoldalú, amit néhány új, szuper recepttel be is bizonyítok neked!

Milyen az íze, miért jó, és van–e különbség a darált mandula és a mandulaliszt között - ezt a három dolgot hosszú évek óta mindig megkérdezik tőlem. Következzenek a rövid válaszok!

 

Milyen az íze?

Telten finom, enyhén édes aromájú. Remekül illik mindenféle süteményhez, kalácshoz, végtelen receptvariációban elkészíthető muffinhoz, pizzához, sőt, még húspanírozáshoz is elsőosztályú. Ha össze akarnám hasonlítani a Dr. Natur Étkek mandulalisztet a többivel, azt mondanám, engem megfogott a tisztasága, és az, hogy „lédúsabbá”, harmonikusabb ízűvé válnak vele az elkészült ételek.

 

Miért jó a mandulaliszt?

Mert igen tápláló, könnyű felhasználni és olyan pozitív egészségügyi hatásokat remélhetünk tőle, amit a fehérliszttől nem. Különösen ajánlom azoknak, akiknek oda kell figyelni a vércukorszintjükre, lévén a mandulaliszt magas fehérjetartalmú, de alacsony szénhidráttartalmú táplálékforrásunk.

 

Azonos-e a mandulaliszt a megdarált mandulával?

Természetesen nem. A lisztkészítésénél a ledarált mandulát zsírtalanítják, tehát a mandulaliszt már eleve egy zsírtalanított alapanyag. Ha a nagymama darálójával ugyanezzel otthon próbálkozol, csak széttrancsírozod a mandulát, a zsírtartalma ugyanúgy  megmarad, az állaga sem lesz igazán lisztes, és a sütés-főzés során is kevesebb vizet fog felvenni.

 

Mi lesz a mandulaliszt gyártás során kisajtolt olajból?

Hát mandulaolaj! A mandulaolaj a legkiválóbb ismert masszázsolajunk: rendkívül jól beszívódik, bázisolajként illóolajokkal is keverhető - az egyik legalapvetőbb hidegen sajtolt természetes olajunkat tisztelhetjük benne, ami ha olyan tiszta, mint ez >>>, mandulaolaj landing  akár szempillanövesztéshez, vagy csecsemőmasszázshoz is használhatjuk!Sőt, ezt a minőséget akár meg is eheted, emésztést elősegítőként, vagy az anyagcsere serkentésére.

 

A mandulából készült liszt:

ásványi anyag tartalma kiemelkedő. Nagy arányban és természetes formában tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, szelént és cinket, így ásványpótlásra is kiváló. Bővelkedik antioxidánsokban, telítetlen zsírokban, E-vitamin tartalma magas.

Csökkenti az étkezések után megnőtt vércukorszintet, antioxidánsai révén eltünteti a szabadgyököket, amely hatása külső kivetítőinken is megmutatkozik: egészségesebbé válik az arc színe, megszépül a bőr, gyorsabb lesz a bélmozgás, javul az emésztés, erőre kap az immunrendszer.

 

Egyél több mandulásat!

Miután csaknem minden gluténmentes lisztet kipróbáltam már, sok időt megtakaríthatsz vele, ha meghallgatod a tanácsom: a mandulaliszt mind az ízét, a tápértékét és használatát tekintve is jóval a többi liszt felett áll.


Figyelem: az általam leírt receptek mindegyikében pucolt (héjmentes) mandulából készült mandulalisztet használok. Nem javaslom a héjas mandulaliszt használatát.
Egyéb recepjeidben, a hagyományos liszt 100%-ban kiváltható mandulaliszttel, azonban arra figyelj, hogyha tojást is ír a recept, akkor mandulalisztre váltva, mindig eggyel több tojást használj az előírtnál


Az alábbiakban megosztom Veletek néhány kedvenc mandulalisztes receptem:

Piskóta mandulalisztből

 

Hozzávalók:

• 4 dl mandulatej

• 4 kávéskanál konjac liszt

• 8-10 ek Eritrit attól függően mennyire szereted édesen. (Én fele Eritrit, fele gyümölcscukor keveréket használok édesítőként, mert így cukor íze van és szénhidrát szegény marad)

• 1 cs vanília

• 2 ek kakaó v. karobpor

• 8 púpos ek mandula liszt

• 2 ek kókuszolaj vagy szőlőmagolaj

• 1 cs sütőpor

 

Elkészítése: Egy tálban összekeverjük az édesítőt a konjac liszttel és folytonos kevergetés közben felöntjük a mandulatejjel. Hagyjuk állni kicsit addig, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele). Kb 15 perc alatt olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. Kényelmesen jut idő rá, hogy ez idő alatt egy másik tálban összekeverjük a mandulalisztet, a kakaót és a sütőport. Mire a konjac lisztes tej már megfelelő sűrűségű, akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket, jól elkeverjük, majd sütőpapírral kibélelt  tepsibe öntjük, és úgy mint a hagyományos piskótákat kisütjük. Nem légkeveréses sütőben a teteje kirepedezhet – de ebben az esetben se ess kétségbe, erre a részére kerülhet egy kis krém, így jól mutat és mégfinomabb!

 

Rusztikus kalács mandulalisztből

 

Igaz, a sütési ideje 1 óra, de csupán néhány hozzávalóból, tíz perc alatt összedobható, és sokféle ételhez tökéletes kiegészítő. Harapnivalónak ajánlom egy finom paleo chili ételhez, vagy akár egy sűrű, kiadós leves mellé is! Természetesen önmagában is isteni, ebben az esetben feltétlen próbáld ki mellé egy kis édesburgonyából készült humuszt.

 

Hozzávalók:

  • 2 csésze mandulaliszt
  • ¼ csésze tápiókaliszt
  • ½ ek szódabikarbóna
  • 1 ek fokhagyma só
  • 1 ek oregano
  • 1 tk bors
  • 3 tojás
  • ¼-ed csésze mandula tej
  • 1 tk ghí vaj (tisztított vaj)

 

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 350 C-fokra. Egy nagy tálban, keverjük össze a mandulalisztet, tápiókalisztet, szódabikarbónát, sót, oregano-t és borsot.  Egy másik tálban, keverjük össze a tojást, mandulatejet és ghí-t. Öntsük össze a száraz összetevőket a lédúsakkal, majd jól keverjük össze. Ezt a sűrű masszát öntsük bele egy kenyérformába (20x8 cm), és süssük egy óráig. A finom oregano illata addigra már belengi otthonod, és csak egy feladat van hátra, hogy a kivedd a kalácsot a sütőből, tökéletesen megbarnulva, és ropogósra sülve! Az íze garantáltan tetszeni fog, én imádom, ahogy a testes kalácsállagot kiegészíti az oregano, a fokhagyma és a bors fűszerezettsége.

 

Mandulalisztes palacsinta

Gluténmentes „paleocsinta”

Ez a könnyed és finom paleo palacsinta recept a szívem csücske, biztosan nagyon fog ízleni az egész családnak! Ez pontosan az a fajta laktató étel, ami után még simán elindulsz egy 100 km-es bicajtúrára, és nem az, ami után muszáj lefeküdnöd aludni egyet.

 

Hozzávalók:

  • 1-3/4 csésze mandulaliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • ¼ tk Himalája só
  • 2 gyengén felvert tojás
  • 1 tk tiszta vanília kivonat
  • ¾ csésze mandulatej
  • kókuszzsír

Elkészítése:

Egy keverőtálban keverjük össze a tojást, mandulatejet és a vaníliakivonatot.      Adjuk hozzá a mandulalisztet, sót és szódabikarbónát, majd keverjük el simára. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, és olvasszunk fel benne éppen annyi kókuszzsírt, hogy befedje az alját. Egy szedőkanál (vagy negyedcsésze) tésztát mérjünk ki a serpenyőbe és süssük addig, amíg a palacsinta széle meg nem keményedik, és buborék nem képződik a tetején (kb. 3-4 perc). Óvatosan fordítsuk meg a palacsintát (egy kicsit törékenyebbek, mint a búzából készült palacsinta) Süssük tovább kb. 1 percig, aztán jöhetnek az újabb adagok, amíg el nem fogy a tésztánk. Amint látod ez a palacsintatészta nem csak gluténmentes, hanem cukormentes is – és ilyen diétás is maradhat, ha édesítővel készült krémeket, palacsintafeltéteket használsz hozzá.

 

Gyors házi kenyér 3 lépésből!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • ½ dl víz
  • ek útifű maghéj
  • ízlés szerint Himalája só vagy Parajdi só
  • 2 ek mandulaliszt
  • 2 púpos ek tápióka keményítő
  • 2 púpos ek cirokliszt
  • 1/3 csomag foszfátmentes sütőpor
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek kókuszzsír

Elkészítése:

1. Keverd össze a tojást és a vizet, add hozzá a por alakú alkotókat, a sütőport és a sót.

2. Add hozzá a citromlevet és a kókuszzsírt.

3. Pihentesd 10-15 percig, majd mehet a sütőbe. 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt kész!

 

Mandulás házi müzli szelet

 

Hozzávalók:  

  • 2 pohár mandulaliszt,
  • 1/2 tk Himajája só
  • ½ tk szódabikarbóna,
  • ¼ pohár szárított áfonya,
  • ¼ pohár négybe vágott sárgabarack,
  • ¼ pohár napraforgó mag,
  • ¼ pohár pisztácia, durva darabokban,
  • 1 egész nagy tojás (számít a mérete, mivel a tészta nem fog összeállni kisebb vagy közepes méretű tojás esetén)
  • 2 tk agavé nektár vagy méz

 

Elkészítése 8 rövid lépésben:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a mandulalisztet, a sót és a szódabikarbónát.

2. Szórjuk bele a szárított gyümölcsöket, a magvakat és a magokat.

3.Egy kisebb tálban keverjük össze a tojást és az agavét.

4.Keverjük össze a vizes összetevőket a szárazakkal.

5. Kézzel gyúrjuk össze a tésztát.

6.Tegyük be a tésztát egy kb. 15x15 cm hosszú és kb. 2 cm mélységű tepsibe.

7. Vágjuk fel a tésztát 16 kockára.
8. Süssük meg alufóliával bélelt tepsiben 350 C-fokon (kb. 10-12 perc).

 

Paleo brownie

 

Összetevők:

  • 1 csésze mandulaliszt
  • 1/4 tk Parajdi só
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • kb. 12 dkg étcsokoládé
  • 7 szem datolya
  • 3 nagy tojás
  • 1/2 pohár felolvasztott kókuszolaj
  • ½ tk stevia por
  • 1 kikapart vanília

 

Elkészítés 9 rövid lépésben:

1. Turmixoljuk össze a mandulalisztet, a sót és a szódabikarbónát.

2. Tördeljük durvadarabosra az étcsokoládét.

3. Vágjuk össze elnagyolt méretűre a datolyát.

4. Verjük fel a tojást.

5. Keverjük sima állagúra a kókuszolajat,a vaníliát és a Stevia port.

6. Öntsük a keveréket egy olajjal kikent, kb.  20* 20 cm-es tepsibe.

7. Kenjük el egyenletesen a tésztát egy fakanállal.

8. Süssük 350 C-fokon 18-22 percen át.

9. Ha kihűlt, 2 órára tegyük be hűtőbe, aztán tálaljuk!

 

Paleo sütőtök kenyér

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze mandulaliszt
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • csipetnyi tökfűszer keverék (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió, szerecsendióvirág, chili)
  • 1/2 pohár sült sütőtök
  • 2 ek méz
  • 1/4 tk stevia por
  • 3 nagy tojás

 

Elkészítés 5 gyors lépésben:

1. Turmixszoljuk össze a mandulalisztet, a szódabikarbónát és a sütőtök fűszert.

2. Adjuk hozzá a sütőtököt, a mézet, a stéviat és tojást, és turmixszoljuk további  2 percig.

3. Gyúrjuk össze a tésztát egy kis kenyérsütő serpenyőbe.

4. Süssük 350 C-fokon 35-45 percig.

5. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe egy órára, és tálaljuk!

 

Igyál több mandulásat!

Végezetül: a mandulát bizony nem csak enni, hanem inni is lehet! Még több egészséges mandulát iktathatsz az étrendedbe mandulatej fogyasztásával (használható főzéshez is). Remek tejalternatíva, gazdag fehérjében és telítetlen zsírokban, jó kalciumforrás, 100%-osan laktóz és koleszterinmentes és alacsony a kalóriatartalma.

Összetevők: 100% mandulaliszt

 

A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g lisztre vonatkozik.

Energia

2608 /623 kJ/kcal

Zsír

 54,1 g

 -telített zsírsavak

 4,22 g

Szénhidrát

10 g

 -cukrok

6,9 g

Fehérje

24,1 g

< 0,03g

Élelmi rost

10,7g

E-vitamin

20mg

 

 

Felhasználási javaslat: Süssünk és főzzünk vele, sűrítésre is tökéletes. – vagy fogyasszuk önmagában, napi 1-2 evőkanálnyi mennyiséget joghurtban, növényi tejben elkeverve, turmixolva.


Figyelmeztetés: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát és mogyorót tartalmazhat. Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!


Kiszerelés: 250g

 


 

A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!

Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Adatok
Gyártó
Natur Tanya
Cikkszám
NT-0219
A vásárlás után járó pontok
39 Ft
Hasonló termékek