Fenntartható módon, Új-Zéland távoli, érintetlen részein lévő méhészetekből származik, és speciális mézüzemünkben tökéletesítjük, teszteljük és csomagoljuk.
A folyamat minden egyes lépésénél szakértő gondossággal, a lehető legkisebb beavatkozással biztosítjuk, hogy a manuka méz megőrizze egyedülálló természetes tulajdonságait. Manuka mézünk, a világszerte népszerű csodálatos ízzel és a sima, bársonyos textúrával is rendelkezik.
A Manuka Health Manuka mézeknek az MGO tartalmát, hatékonyságát és tisztaságát, rendszeresen ellenőrzik és hitelesítik.
Tudományos bizonyítékok igazolják, hogy a metilglioxál (MGO) az új-zélandi manuka mézben, a természetesen előforduló egyik kulcsfontosságú összetevő.
Az MGO-tartalom nagymértékben változhat, ezért minden egyes gyártási tétel vizsgálata fontos az MGO-tartalom garantálása érdekében.
Minden gyártási tételt háromszorosan tesztelünk, hogy teljesen biztosak legyünk a tisztaságban, a minőségben és az MGO hatékonyságában, valamint az UMF Association és az új-zélandi kormány Elsődleges Ipari Minisztériumának független minőségi és hitelességi tanúsítványával is rendelkezünk.
Kiszerelés: 250g
Hogyan válasszunk MGO faktort?
- Az MGO250 alkalmas az immunrendszer erősítésére és enyhébb betegségek kezelésére (torokfájás, megfázás, láz, fejfájás stb.) [04.]
- Az MGO400 az ellenálló fertőzések ellen, gyulladásokra és gyomorsav kezelésére ajánljuk.
- Az MGO550 a Staphylococcus, a Helicobacter pylori, a candida és más nehezen megszűnő fertőzések esetén ajánlott.
Adagolási tudnivalók:
- Bizonyos mértékű kristályosodás előfordulhat, ez nincs befolyással a termék minőségére.
- Fogyasszon naponta 3 teáskanállal, önmagában.
- Külsőleg is alkalmazható.
Tárolás: Szobahőmérsékleten, 15-25°C fok között.
Figyelmeztetés:
- 12 hónapos kor alatti gyermek ne fogyassza.
- Amennyiben allergiás a méhészeti termékekre, ne fogyassza.
A manuka méz használata
Kanalazza, kenegesse, csepegtesse, keverje: a manuka méz sokoldalú, egyszerűen használható és nagyon ízletes.
- A fogyasztás legjobb módja, ha közvetlenül a kanálról esszük.
- Keverhetjük meleg vízbe, teába vagy kávéba is.
- Remekül helyettesíti a finomított cukrot, és tökéletes kísérője a reggelinek és turmixoknak.
A manuka méz természetes feltöltődést biztosít edzés előtt vagy után, egészséges csemege a gyerekek ebédjéhez, és tökéletes frissítő, amely nem okoz semmiféle lehangoltságot.
A manuka méz tárolása
Minden mézünk 100%-ban természetes, ezért a szín, az állag és az íz gyártási tételenként némileg változhat, és az érleléssel fejlődhet (akárcsak a jó bor).
A manuka mézet a kamrában kell tárolni, nem a hűtőben. A hideg hőmérséklet a méz kristályosodását eredményezheti (de ne aggódjon, a méz ettől még fogyasztható).
A méz természetes tulajdonságainak védelme érdekében kerülje a tartósan magas hőhatásnak való kitettséget.
Profi tipp: ha a hangyák ugyanúgy szeretik a Manuka mézet mint Ön, ezért tartsa az üveget egy sekély, vízzel teli tálban (a hangyák nem tudnak úszni!). :-)
100%-ban Új-Zélandi Manuka méz
A Manuka Health büszke arra, hogy Új-Zélandon működik. Minden egyes üveg mézünket itt, Új-Zélandon tesztelünk és csomagolunk.
Sok manuka mézzel foglalkozó vállalattól eltérően, a Manuka Health tulajdonában van a teljes folyamat a kaptártól az üvegig. A 20 000 méhcsaládtól és a magasan képzett méhészcsapattól kezdve a gondos kitermelésen, feldolgozáson, minőségvizsgálaton és csomagoláson át.
A méz feldolgozása, az erre a célra épített saját létesítményeinkben történik. Úgy véljük, hogy ez elengedhetetlen az igazán kivételes manuka méz előállításához.
A manuka méz és a propolisz tudományának vezetőiként és úttörőiként éveket töltöttünk azzal, hogy felfedezzük, e valóban csodálatos méhészeti termékek titkait és rendkívüli természetes tulajdonságait. Kutatócsoportunk folyamatos munkája segít nekünk olyan megbízható termékeket létrehozni, amelyek valódi változást hoznak az emberek életében.
A manuka mézben található MGO, egy fontos terápiás komponens, melynek mértéke segít megállapítani az adott méz antibakteriális koncentrációját. Minél magasabb az MGO, annál erősebb az antibakteriális ereje az adott méznek. Ez a faktor állandó a mézben és mg / kg-ban mérik.
Az MGO bejegyzett névjegy és csak a független, Új-Zéland által elismert laboratóriumokban tesztelt méz csomagolására kerülhet ez a címke, amely elismeri gyógyászati tulajdonságait. [03.]
A fenntarthatóság a szívügyünk
Méhészként és a természetes jólét elkötelezett híveiként a fenntarthatóság és a környezeti felelősségvállalás áll tevékenységünk középpontjában. Eltökélten törekszünk arra, hogy prémium minőségű új-zélandi méhészeti termékeinket fenntartható módon állítsuk elő. Ez azt jelenti, hogy soha nem kötünk kompromisszumot méheink egészségével kapcsolatban, és biztosítjuk, hogy az új-zélandi természet érintetlen szépségét az elkövetkező generációk számára is megőrizzük.
A méheinkről való gondoskodás elsődleges fontosságú, nemcsak a mi érdekünkben, hanem az egész ökoszisztéma érdekében.
Méhészcsapatunk élen jár a fenntartható méhészkedésben, és egész éves méhegészségügyi programmal rendelkezünk. A kaptárak gondos ellenőrzése és elhelyezése biztosítja az egészséges méhcsaládokat és a kiváló minőségű mézet, mind a méheknek, mind nekünk (és Önnek!).
Soha nem töltjük túl a kaptárainkat - a fejlett térképezési technológia lehetővé teszi számunkra, hogy felmérjük a manuka virágok mennyiségét egy adott területen, így tudjuk, hogy pontosan hány méhcsaládot helyezhetünk el, hogy a méheink jól éljenek.
A "nem manuka" szezonban méhcsaládjainkat Új-Zélandon széles körben helyezzük el, ahol a méhek könnyen hozzáférnek a sok virágzó növényhez, és természetes beporzást biztosíthatnak, hogy gazdagítsák a földet és a növényvilágot.
Soha nem használunk antibiotikumokat vagy hormonokat, és ha szükséges, csak szerves gyomirtást alkalmazunk, hogy a méhcsaládok körüli területet tisztán tartsuk.
Méhészeink a méhek egészségének szakértői, akik büszkén osztják meg újításaikat a szélesebb méhészközösséggel a méhek és a méhészek javát szolgálva világszerte.
Összetevők: új-zélandi manuka méz.
Kapcsolódó kutatások, publikációk:
- [01.] Honey as a Potential Natural Antioxidant Medicine: An Insight into Its Molecular Mechanisms of Action - doi: 10.1155/2018/8367846
- [02.] Health Benefits of Manuka Honey as an Essential Constituent for Tissue Regeneration - DOI: 10.2174/1389200218666170911152240
- [03.] Enhanced Antibacterial Activity of MGO TM Manuka Honey complexed with -cyclodextrin (Manuka Honey with CycloPower TM ) - DOI: 10.31989/ffhd.v4i5.13
- [04.] Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research - doi: 10.4103/0974-8490.204647
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!