AJÁNDÉK >>> Vásárolj legalább 19.000Ft-ért és választhatsz a kosár oldalon 1db  Csipkebogyómag olaj-at vagy Fittprotein Early BOOST-ot.

Nature Cookta Mákolaj 250ml

INGYENES SZÁLLÍTÁS MÁR 13800Ft-TÓL
Nature Cookta Mákolaj 250ml
Nature Cookta Mákolaj 250ml

A Nature Cookta Mákolaj 250ml hidegen sajtolt fűszere a különböző édességeknek és a halaknak.

Bővebben
3 120 Ft
Egységár: 12 480 Ft/liter
2db -ra már mennyiségi kedvezmény:
1+  db
-
3 120 Ft/db
2+  db
-2%
3 058 Ft/db
5+  db
-4%
2 995 Ft/db
Részletek

A pirított mákra emlékeztető illatú és világossárga színű mákolaj sokrétűen felhasználható a paleolit, vegán és vegetáriánus étkezésben is.

A mák történelme: Eredete pontosan nem ismerhető, őshazája Tádzsikisztán, Üzbegisztán, Afganisztán területére tehető. Már Hippokratész i. e. 460-ban született írásában is szerepel, hogy az egyiptomiak és a görögök is termesztették és használták a mákot. Az ókoriak mákszemekkel megszórt kenyeret sütöttek ki és alapfogásként adták az olimpiára készülőknek. A görögök a mákvirágot Afrodité istennővel azonosították. A monda szerint a jövendőmondásra is használt mákszemek Adonisz könnyeiből jöttek létre, amikor a szerelmét siratta. Kr. e. 4000-ben már a sumérok rajzain is megjelent ez a Közép-Ázsiából származó növény. Az egyiptomiak fehér lótuszának termesztése Nagy Sándor hódításai által a világ számos pontján elterjedt. Kivonatát a 19. században lámpaolaj, szappan, lakk készítésére is használták. A mák hazánk és a környékbeli országok konyhájának jellegzetes alapanyaga. A szerencsét és a bőséget jelentette az, ha valaki fogyasztott belőle. Számos süteményt készítenek belőle a magyarok, egyes országokban azonban csak a péksütemények díszítésére használják fel. Egyszerűnek mondható termesztése és sokrétű felhasználása tette népszerű alapanyaggá.

A mákolaj a konyhában: Az ókoriak mézzel vegyítve fogyasztották a mákot. Már ők is felismerték, hogy íze nagyon jól harmonizál az édes ételekkel. Nincs ez másképpen a belőle készített olajjal sem. A Nature Cookta Mákolaj egyedülálló aromája a péksüteményeknél, salátáknál és a gyümölcsleveseknél érvényesül a legjobban. Nagyon jó alkotóeleme a réteseknek, fagylaltoknak, palacsinta töltelékeknek. Az önteteket ízesítsük a citromon és a gránátalmán kívül mákolajjal is. Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk. 

A mákolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3763 kJ/ 899 kcal Zsír: 99,86 g amelyből telített zsírok: 11 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g 

 

 

Tartalmaz: 100% mákolaj

Kiszerelés: 250 ml


 

A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!

Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Adatok
Gyártó
Natur Cookta
Cikkszám
LZ-174
A vásárlás után járó pontok
62 Ft
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyél Te az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek