A rámen japán tésztaleves egyszerű hozzávalókból készül: búzaliszt, só, víz. Japánban lúgos ásványvizet használnak hozzá. A tészta formája és hossza változatos: lehet vékony vagy vaskosabb, illetve egyenes és hullámos. Az eredete tisztázatlan. Egyesek szerint Kínából származik. A rámen a 20. század második felében egyre inkább japán nemzeti étellé vált.
Elkészítése: forrásban lévő vízben főzni 5 percig.
Főként levesekhez használják levestésztaként, de igazából fantázia kérdése a felhasználása.
A rámen tészta összetevői: búzaliszt 99%, só.
Felhasználási javaslat: Ramen levesekhez, külön kifőzve kiváló Mie Goreng (indonéz sült tészta) készíthető belőle, ha a főzés utolsó fázisában adjuk hozzá a wokban készült ételekhez.
Átlagos tápérték |
100g |
Energia |
1493 KJ/ 357 Kcal |
Zsír |
1 g |
Ebből telített zsír |
0,3 g |
Szénhidrát |
73 g |
Hozzáadott cukor |
1,7 g |
Fehérje |
12 g |
Só |
1g |
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!