A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojásérzékenyek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Jól beilleszthető a gluténmentes étkezésbe is. A rizstészta nélkülözhetetlen eleme a kínai és a délkelet-ázsiai konyhának is, de egész Ázsiában kedvelt, és nagyon sok változata ismert.
A főzéshez a rizstésztát elég csak leforrázni, majd 10-15 percig hagyni, hogy puhuljon. Az ételhez már a leszűrt, konyhakész tésztát kell tenni.
Kelet-és Dél-Kelet Ázsiában fogyasztják előszeretettel. A rizstészta száraz állapotban könnyen összetéveszthető az üvegtésztával.
Felhasználási módja változatos, íze finom, és rendkívül egyszerű elkészíteni.
Gluténmentes, így lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
Összetevők: rizsliszt, víz
Átlagos tápérték |
100g |
Energia |
1506 KJ/ 352 Kcal |
Zsír |
1,06 g |
Ebből telített zsír |
0,52 g |
Szénhidrát |
79,8 g |
Hozzáadott cukor |
0,24g |
Fehérje |
5,91 g |
Só |
0,0034 g |
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!