Ingyenes Szállítás már 13800Ft-tól

Szerves Szelén 60 tabletta

Szerves Szelén 60 tabletta
Szerves Szelén 60 tabletta

A Szerves Szelén 60 tabletta a szelén organikus változata, ami a legmagasabb biohasznosulást idézi elő. Étrendi kiegészítését ma már meg sem kerülhetjük, hiszen ennek az antioxidáns ásványnak az elérhető mennyisége drasztikusan csökkent, kilúgozott földjeink okán. Sok országban az élelmiszereket már szelénnel dúsítják. Ez az ásvány nélkülözhetetlen pajzsmirigy alulműködés, ízületi gyulladás és az ellenálló képesség javításánál. A szelén hiányának az ízületek, az immunrendszer, és a pajzsmirigy mellett a szív, a szem, és a reproduktív szervek is kárát látják.

Bővebben
Szállítás díja :
Házhoz csak 990 Ft
További adatok
1 479 Ft
Egységár: 25 Ft/tabletta
2db -ra már mennyiségi kedvezmény:
1+  db
-
1 479 Ft/db
2+  db
-2%
1 449 Ft/db
5+  db
-4%
1 420 Ft/db
Részletek

Natur Tanya® Szerves Szelén

Tablett­ánként 100 µg szerves kötésű szelén tartalommal (L-szeleno-metionin formában), a pajzsmirigy az immunrendszer és a sejtek egészségére.  

Pajzsmirigy1+Immun2 és Sejtvédelem3

 • Szerves L-szeleno-metioninnal a jobb biohasznosulásért
 • Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát
 • Vegetáriánus termék, nem tartalmaz állati eredetű összetevőt
 • Naponta 1 tabletta
 • 2 hónapra elegendő mennyiség
 • Könnyen nyelhető kicsi tablettákkal
 • Kúraszerű használat esetén is biztonsággal fogyasztható

 

Az organikus (szerves) szelén

 • hozzájárul a HAJ és a KÖRMÖK normál állapotának fenntartásához
 • ANTIOXIDÁNS hatásának köszönhetően, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 • A reprodukciós rendszert érintő hatása, hogy hozzájárul a normál SPERMAKÉPZŐDÉSHEZ
 • hozzájárul az IMMUNRENDSZER és PAJZSMIRIGY egészséges működéséhez

- Mérsékli a higany, a kadmium és az ezüst mérgező hatását. (nehézfémekhez kötődik, amelyek így kiürülnek a szervezetből). Tanulmányok azt mutatják, hogy a szelén 1:1 arányban kötődik a higanyhoz. (forrás: Schrauzer GN. Selenium and selenium-antagonistic elements in nutritional cancer prevention. Crit Rev Biotechnol. 2009;29(1):10-17.)

 

1969-ben az Apollo űrhajó holdpor mintákat hozott a Földre

Ezekben a mintákban szelén is volt. Talán nem véletlen, hogy maga a szelén szó a régi görög „selene” szóból származik, ami azt jelenti: Hold. Viszont egészen az 1980-as évek elejéig a tudósok nem szenteltek túl nagy figyelmet a szelénnek, mint ahogy annak sem, milyen hatással van a szervezetre. A kutatók az utóbbi évtizedben kezdik megérteni, mennyire létfontosságú a szelén.

 

A szelén esszenciális tápanyag (ásványi anyag)

A szelén egyike az „esszenciális” tápanyagoknak, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezet nem képes maga előállítani, azt élelmiszerekkel kellene felvennünk. És, hogy miért csak kellene? Mert a kilúgozott földek szeléntartalma – különösen Európában – drasztikusan csökkent az elmúlt 60 évben, így az élelmiszerekkel elfogyasztott szelén mennyisége kevesebb, mint a felére esett vissza (az ivóvíznek gyakorlatilag nincs jelentős mennyiségű szelén tartalma). Ez gondot is jelent az egészségügyi szakembereknek, akik az élelmiszerek, illetve a talaj szelénpótlását már 2005 óta szorgalmazzák…

 

Csakis szerves, biológiailag aktív organikus minőségű szelént válassz!

Szelén kiegészítők szedésével biztosíthatjuk a megfelelő szelénbevitelt, de azért vannak különbségek. A szelén többféle formában létezik; ilyen például az l-szeleno-metionin (organikus, szerves szelén), nátrium-szelenit és nátrium-szelenát vagy például nátrium-hidrogén szelenit formában.

A szelenit és a szelenát nem más, mint a szelén szervetlen formái, felszívódási rátájuk kisebb hatásfokú mint a szerves szelén forma esetében, ráadásul a szervetlen szelénformák sajnos magukban hordozzák a szelénmérgezés eshetőségét is.

 

A szelént tartalmazó étrend-kiegészítők közül a L-szeleno-metionin (szelén metionin, azaz organikus szelén) hasznosul a legjobban, kb. 90%-ban felszívódik a vékonybél kezdeti szakaszáról.

Az emberek számos olyan szelénfüggő enzimmel rendelkeznek ún. szelenoproteinekkel, amelyek csak szelén jelenlétében képesek működni.  A tudomány, jelenlegi állása szerint 25 szelénfüggő enzimet azonosított eddig, amelyeknek a biológia szerepe rendkívül sokrétű. Az emberi szervezetben kb. 3-14 mg szelén található. Ennek többsége a májban, a vesében, az izomban és a vérplazmában található.  A glutation-peroxidáz antioxidáns enzim felépítésében is részt vesz, hiányában termelődik ugyan az enzim, de nem képes a megfelelő feladatát ellátni, am védené a telítetlen zsírsavakat és sejthártyákat az oxidációtól. A közelmúltban antioxidáns hatása mellett kimutatták a pajzsmirigy aktivitásában betöltött szerepét, (a szintén szelenoprotein I. típusú jodotironin-dejodináz enzim aktív centrumának részeként, amely ez előhormon tiroxint alakítja át aktív trijódtironinná.).

 

Tudtad, hogy?

 • az L-szeleno-metionin a szelén aminosavval (metionin) alkotott komplexe, könnyen felszívódik a gyomor-bélrendszerből
 • több európai országban élő emberek nem rendelkeznek a szelenoproteinek optimális működéséhez szükséges szelénszinttel, a táplálkozási ajánlások által javasolt mennyiségeket nem érik el
 • a vérből bizonyos módszerekkel meg lehet határozni a szelénszintet (szelénellátottságot), az optimális szelénkoncentráció a szakirodalom szerint megközelítőleg 80-150 μg/l.
 • humán és állatkísérletek arra a következtetésre jutottak, hogy az L-szeleno-metionin szerves szelén 1,5-2x jobb biohasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen szelén formák
 • a szerves L-szelenometionin felezési ideje 2,5x több, mint a szervetlen szelenit forma esetében; ez azt jelenti, hogy a szerves szelén nemcsak hogyan jobban felszívódik, de sokkal tovább is a szervezetben marad (felezési idő= az az időtartalma, amikor valamely hatóanyag vérplazmában levő koncentrációja a felére csökken)
 • mind a rövid távú, mind a hosszú távú L-szeleno-metionin bevitel növeli a szelén plazma biomarkereinek a jelenlétét

 

Nettó tömeg: 18 g (60 tabletta)

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); maltodextrin; csomósodást gátlók (talkum, szilícium-dioxid); fényező anyag (zsírsavak); L-szeleno-metionin.

 

Adagolási javaslat: Naponta 1 tablettát bő folyadékkal nyeljünk le!

 

Kúraidő: A minimumkúra időtartama 3 hónap, a maximumkúra 6 hónap.

 

Hatóanyag

1 tablettában

Szerves szelén

100 µg (181,8 *NRV%)

*NRV%: napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

 

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A készítményt tartsa gyermekektől elzárva!

 • 6 éves kortól alkalmazható- az adagolás kétnaponta 1 tabletta, 12 éves kortól naponta 1 tabletta
 • A termék alkalmazható vérhígító mellett.
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.

 

Tárolás: Gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen. A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza!

 

OGYÉI ny.sz: 18177/2016


 

A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!

Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Adatok
Gyártó
Natur Tanya
Cikkszám
NT-0347
A vásárlás után járó pontok
30 Ft
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyél Te az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek