A teriyaki hagyományosan a szójaszósz, szaké vagy mirin, és cukor vagy méz elegyítéséből és hevítéséből készül. A szószt felforralják, majd addig hűtik, amíg el nem érik a megfelelő sűrűséget. Az így elkészült szószt pl. zöldség marinírozására, grillezéshez, roston sütéshez használják. A teriyaki szósz használata Japánból terjedt el az egész világon.
A teriyaki szósz összetevői: barna cukor, szójaszósz (szójabab, liszt, só, cukor), víz, glükózszirup, rizsbor (rizs, élesztő, víz), módosított keményítő (tápióka).
Átlagos tápérték |
100g |
Energia |
982 KJ/ 235 Kcal |
Zsír |
0 g |
Ebből telített zsír |
0 g |
Szénhidrát |
56 g |
ebből cukor |
43 g |
Fehérje |
1,8 g |
Rost |
6,5 g |
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!