A hagyományos ipari cukor helyett is érdemes alternatív megoldást választani. A finn gyártású terméket nyírfából és bükkfából kivonva nyerik. A Xukor előállítása az Európai Unióban, Finnországban történik.
Már Napóleon idejében ismerték ezt az alapanyagot. Nagyobb mennyiségű cukrot Franciaországban vontak ki először, ipari mennyiségben pedig Finnországban, a második világháborúban kezdték el gyártani. A beszállítási lehetőségtől megfosztott ország a háború idején kénytelen volt alternatív megoldást találni a cukor gyártására. A klimatikus körülmények miatt azon a vidéken nem terem meg sem a cukorrépa, sem a cukornád, a nyírfából kivonható cukor alternatívája azonban már régóta ismert volt.
A fehér színű, kristályos állagú édesítő megjelenésében és ízében a hagyományos cukorhoz hasonló. Kivételes beltartalma az, amely arra ad okot, hogy bármely diétába biztonságosan beépíthető legyen. Számukra kifejezetten fontos, hogy a szervezetbe bevitt cukormennyiség ne váltson ki inzulinválaszt.
A Xukorban található xylitol glikémiás indexe 7, míg a hagyományos fehér- és barna cukoré 68-100 között van. A szervezet nagyon lassan dolgozza fel a nyírfacukrot, nem okoz hirtelen változást a vércukorszintben és az inzulinválasz is nagyon alacsony. A xilit fogyasztása kis mértékben van hatással a vércukorszintre, nem alakul ki hirtelen éhségérzet, ezért azoknak is ajánlott, akik szeretnének alakjukra odafigyelni. Előnyös tulajdonságai közül kiemelendő, hogy egy olyan édesítőszert használhat nap mint nap étkezésében, amely nagyon stabil, öt szénatomos szerkezetének köszönhetően a fogakra is jótékony hatással van. A baktériumokat nem cukorhoz, hanem fehérjéhez köti, így kevesebb sejten kívüli poliszacharid jön létre, és kevesebb plakk képződik. Ezáltal segíti megelőzni a fogszuvasodást.
Mivel a hagyományos cukorhoz hasonlóan használhatjuk, így a receptek megváltoztatása nélkül készíthet nagyon finom tortákat, fagylaltokat és ízesítheti a kitűnő minőségű Xukorral hideg-meleg ételeit, italait egyaránt.
A nyírfacukor kelt tésztákhoz önmagában nem használható, az élesztők felfuttatására nem alkalmas.
Kutyáknak és más kisállatoknak ne adjuk!
Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású! Érdemes eleinte kisebb adagokat fogyasztani belőle.
A xilit fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% xilit
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: |
1004 kJ/240 kcal |
Zsír: |
0 g |
amelyből telített zsírok: |
0 g |
Szénhidrát: |
100 g |
amelyből cukrok: |
0 g |
amelyből poliolok: |
100 g |
Fehérje: |
0 g |
Só: |
0 g |
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Finnország
Kiszerelés: 250 gramm
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!