Ingyenes Szállítás már 13800Ft-tól

Pink Shop Blog

Így lehet feszes a popsid egyszerűen

Tomi
Tomi
2022.11.10 11:26
Így lehet feszes a popsid egyszerűen

A legtöbb nő feszes, kerek popsira vágyik, viszont kevesen tesznek érte, hogy így is legyen. 

 

Pedig abszolúte nem elérhetetlen, már csak azért sem, mert a fenékben található az egyik legnagyobb izomcsoport.

 

A cikkben mutatunk olyan, otthon is egyszerűen elvégezhető popsi feszesítő gyakorlatokat, amit kezdőként is végezhetsz. Ezenkívül megmutatjuk, milyen krémek és étrend-kiegészítők segíthetnek a narancsbőr eltüntetésében. 

A legjobb fenék gyakorlatok, amiket otthon is elvégezhetsz

A következő popsi gyakorlatokat egy edzésen belül is elvégezheted, vagy beillesztheted őket egy összetettebb gyakorlatba is. Érdemes hetente legalább 2 napon át elvégezni, hogy a kívánt eredmény mihamarabb látszódjon.

 

Kezdd lassan, minden gyakorlatból csak egy-egy sorozattal. Ahogy a gyakorlatok egyre könnyebben mennek, úgy növelheted a volument és akár két-három sorozatot is végezhetsz belőlük.

 

#1 Csípőemelés

A csípőemelés kezdők számára is biztonságos, kellőképp erősíti a far-, illetve combizomkat, valamint a törzset. 

 

De mégis hogyan kell ezt a gyakorlatot végezni?

 

Feküdj a hátadra, a térdeid hajlítva, a lábfejed pedig a padlóra helyezve. A karjaidat tedd oldalra, a tenyereidet pedig fektesd a talajra. 

 

Feszítsd össze a hasizmokat és a farizmokat, majd emeld fel a csípődet a padlóról. Ha teljesen kitoltad, tarts ki 5 másodpercet, majd lassan ereszkedj vissza a kiinduló helyzetbe. 

 

Érdemes ebből a gyakorlatból 3 sorozatot és 15 ismétlést elvégezni.

Csípőemelés gyakorlat helyesen

 

#2 Guggolásból felugrás

Állj csípőszéles terpeszben, és figyelj arra, hogy a lábfejek párhuzamosak legyenek. Sokan elhibázzák, hogy a térdet nyújtják előre, és így ugranak ki. Épp ezért figyelni kell arra, hogy a csípő menjen hátra, ne pedig a térd előre.

 

Tedd csípőre a kezed, majd guggolj le és ebből a helyzetből ugorj fel.

 

Ebből érdemes 2 sorozatot és 10 ismétlést csinálni.

Guggolásból felugrás gyakorlat

 

#3 Kitörés

A kitörés során ügyelni kell arra, hogy mindenhol meglegyen a derékszög. Állj egyenesen, figyelj arra, hogy a törzs is szintén egyenes legyen, tedd csípőre a kezedet, majd az egyik lábaddal lépj előre. Viszont ügyelni kell arra, hogy a törzs itt is egyenes maradjon, a térdek pedig derékszögeket zárjanak be. 

 

Ezután vidd vissza a lábadat, majd a másik lábaddal végezd el ugyanezt a mozdulatot. 

 

Ajánlott kezdőként akár naponta is 3x10-10 kitörést csinálni mindkét lábra.

 

#4 Kirúgás hátra

A hátrarúgások keményen megdolgoztatják a farizmokat és mint olyan, remek mozgásforma ha a popsi  hátsó részét szeretnéd feszesíteni. 

 

Ereszkedj négykézlábra és tárd a térdeidet olyan szélesre, mint a csípőd. A kezeid legyenek a padlón, a váll alatt, a gerinc pedig legyen egyenes.

 

Feszítsd meg a törzsedet, majd emeld fel a jobb lábadat a padlóról úgy, hogy a jobb térded behajlítva, a lábfejedet pedig laposan tartsd.

 

A farizmok segítségével told magasra a lábfejedet, a plafon irányába. Akkor jó, ha érzed, hogy az izmok megfeszülnek a popsidban. Ezután tarts ki 5 másodpercig, majd ereszkedj vissza alaphelyzetbe. 

 

Végezz el mindkét lábon 15 ismétlést 3 sorozatban.

Kirúgás hátra, popsi feszesítő gyakorlat

 

Tipp: ha kíváncsi vagy további gyakorlatokra, nézd meg a Fittproteinen található fenék feszesítő gyakorlatokat is.

 

Fenékfeszesítő krém - a narancsbőr ellen is

Sajnos a nők több zsírt raktároznak el, mint a férfiak, ezek pedig lerakódnak a fenéken, a combokon és a csípőn is, többek között ezek okozzák a striát és a narancsbőrt. 

 

A Buns Of Steel a bőrön keresztül hat, a glicerin hatóanyag segítségével pedig növeli a zsírégetés mértékét. Kellően intenzív edzés mellett ez a zsírégetés akár 265%-kal is hatékonyabb lehet.

 

Stria esetén pedig kisimítja a bőrt az úgynevezett Regestril formula segítségével. 60 nap alatt, a gyakorlatok elvégzése mellett a mélységüket 72%-kal is csökkentheti, valamint elhalványítja a stria okozta jellegzetes foltokat. 

 

Érdemes egyébként kétszer használni egy nap, a legjobb hatása elérése érdekében: 

  • Edzés napon a mozgás előtt, valamint délután vagy lefekvés előtt. 
  • Pihenőnapon pedig miután felkeltél és este, lefekvés előtt. 

 

Popsi feszesítés tippek

 

Étrend-kiegészítőkkel a feszes popsiért

Mind az étrend-kiegészítő, mind a krém jól kiegészíti, de nem helyettesíti a gyakorlatokat. 

 

Csak és kizárólag ezektől nem szabad csodát várni, hiszen ha adott esetben egy krémtől olyan feszes lenne a fenék, hogy diót lehetne rajta törni, akkor senki sem mászkálna megereszkedett, löttyedt popsival. 

 

A krémek mellett pedig belsőleg is lehet tenni azért, hogy a formás fenék még puhább és simább legyen. 

 

A koenzim Q10 + kollagén, és a hialuronsav szedése már csak azért is fontos, mert ahogy öregszünk egyre kevesebb Q10 és kollagén termelődik a szervezetünkben. Ennek hatására a bőr megereszkedik, megjelennek a ráncok, a striák és igen, a jó öreg cellulitisz is. 

 

Ezeket pedig nemcsak belsőleg érdemes bevinni, de a bőrre kenve is hidratálja azt (bár a szakemberek szerint étrend-kiegészítő formájában szedve sokkal jobban hasznosul). 

 

Tipp: a koenzim Q10 + kollagént és a hialuronsavat ajándékcsomag formájában is megvásárolhatod, kedvezményes áron.

 

Nem érdemes tehát kockáztatni, több fronton kell támadni a narancsbőrt és a striákat: mozgással, tudatos, változatos táplálkozással, valamint étrend-kiegészítőkkel is érdemes egyidőben próbálkozni. Hidd el, ha teszel érte, akkor a szuper hatás pedig előbb jön, mint hinnéd.

 

Felhasznált források: 

https://www.healthline.com/health/how-to-get-a-bigger-butt