Ingyenes Szállítás már 13800Ft-tól

Pink Shop Blog

Hogyan használd a testtekercselő fóliát a fogyáshoz és a narancsbőrhöz?

Tomi
Tomi
2023.07.11 09:34
Hogyan használd a testtekercselő fóliát a fogyáshoz és a narancsbőrhöz?

Az biztos, hogy ha fogyásról van szó, akkor az ember igazán kreatív tud lenni, és bizony nincs hiány a különböző módszerekből. 

 

A testtekercselő fólia talán az egyik legújabb és legnépszerűbb termék, amely segít csökkenteni a súlyt és feszesíteni a bőrt is egyszerre. 

 

De hogyan működik mindez és hogyan kell hatékonyan használni ezeket a testtekercseket? Ezt mutatjuk most meg a cikkben.

Mi az a testtekercselés?

A testtekercselés nem újkeletű dolog: már az ókori Egyiptomban, valamint Rómában és Görögországban is használták, ám akkoriban ruhaanyaggal valamint hínárral fedték be a testet. 

 

A testtekercselés hatásai

A tekercselés egyrészt segít méregteleníteni a bőrt, hiszen izzadásra kényszeríti. Ettől pedig felgyorsul a zsír anyagcseréje, valamint gyorsul a nyirokkeringés is. Ráadásul a bőr feszesebbé válhat, és a narancsbőr is nagymértékben csökkenhet. 

 

Azonban fontos tudni, hogy a testtekercselés sem csodaszer: önmagában nem fog téged lefogyasztani. Ha mellette ugyanúgy üres szénhidrátokat eszel (fehérkenyeret, pékárukat, hamburgereket, sültkrumplit és barátait), és nem mozogsz, akkor nem lesz hatásos, maximum csak a bőröd válik feszesebbé. 

 

Narancsbőr ellen testtekercselő fóliával

 

Hogyan használd a testtekercset? 

Az alábbiakban bemutatjuk a testtekercselés általános lépéseit. 

 

Bőrradírozás (opcionális)

Elsőként el kell távolítanod a bőröd felületéről az elhalt hámsejteket, amihez egy bőrradír a legjobb választás. 

 

Érdemes egy nem túl erős, gyengéd változatot használni, nehogy kárt tegyen a bőrödben: ilyen például a mandulamag-őrleményből készült Yamuna bőrradír is. 

 

A krém kalciumot, magnéziumot, rezet, és foszfort, valamint aloe verát, E-vitamint, és olajokat is tartalmaz, amelyek serkentik a vérkeringést és lassítják a bőr öregedését. 

 

A radír eltávolítja a felesleges, elszarusodott és elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, megnyitva ezzel a pórusokat; az olajok pedig felpuhítják a bőrt, így felkészíti a hatóanyagok befogadására. 

 

Nyirokmasszázs, kesztyűvel

Az elhalt hámsejtektől nemcsak bőrradírral, de nyirokmasszázs kesztyűvel is megszabadulhatsz. A legjobb, ha a nyirokmasszázs kesztyűt fürdés közben használod, ilyenkor ugyanis kellőképpen felpuhul a bőr, és a meleg víztől az izmok is fellazulnak.

 

Miután felhúztad a kesztyűt, alulról felfelé haladva, gyengéden, körkörös mozdulatokkal lazítsd fel a bőröd pórusait. Ez a mozgás ráadásul hihetetlenül jól fokozza a mind a nyirok-, mind a vérkeringést, aminek hatására javul a sejtek oxigén-ellátottsága.

 

Fogyás chilli géllel

 

Fogyás chilli géllel

Most jön az érdekes fordulat: miután fürdés után szárazra törölted magad, használj chilli krémet, hogy még tovább fokozd majd a fogyasztó hatást. Először próbáld aki a chilli krémet egy kisebb, nagyjából 100 forintos érme méretű bőr részen. Miután bekented várj 1-2 percet, hogy lásd, nem lép-e fel bármilyen gyulladásos, allergiás reakció. 

 

Amennyiben minden okés, a tested többi részén is bátran alkalmazhatod. Ehhez szintén egy alulról felfelé haladó, körkörös mozdulatsort kell végrehajtanod, hogy a gélből biztosan mindenhova jusson. 

 

Ehhez tökéletes választás a Chillishape chilli gélje. 

 

Tekercselés

Most pedig jöhet a tekercselés egy speciális, tekercselő fóliával. A kozmetikai fólia lélegző anyagú, 22 mikronos anyagvastagságú, amely nem okoz allergiát, nagy teherbírású, ráadásul mindemellett hatalmas hőt képes képezni a bőrre tekerve. 

 

A hagyományos fóliákkal (például boltban is kapható folpackkal) ellentétben itt nem fülled be az ember bőre, és nem tömődnek el a pórusok sem, így a bőrbe ivódott hatóanyagok tökéletes körülmények között tudnak dolgozni, és kifejteni a hatásukat. 

 

A tekercs használata egyébként nagyon egyszerű: a bokádtól kezdve felfelé tekerd körbe a testeden, körbe, spirális mozdulattal úgy, hogy az egyes rétegek között legyen legalább 3-4 centi átfedés. 

 

Tekerd be egészen a csípő és a has területéig, ezután takarózz be és feküdj le, vagy nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból. 

1 óra múlva leveheted a fóliát, azonban a chilli krémet/gélt még ne mosd le, hiszen a benne rejlő kapszaicin nevű hatóanyag még további 7-8 órán keresztül dolgozik. 

 

Ha még tovább fokoznád a hatását, akkor fekvés helyett menj el egyet biciklizni, futni: hagyd, hogy a pórusok és az erek még jobban kitáguljanak, ezáltal a hatóanyagok még nagyobb gőzzel tudják tenni a dolgukat. 

 

Figyelj arra, hogy a fólia ne legyen túl szoros, se túl gyenge, még kényelmes, ám tartson erősen. 

 

A lehető legjobb eredmény eléréséhez egy hónapon át, kúraszerűen kell alkalmazni a fentieket, egy héten legalább háromszor. 

 

Közben azonban figyelned kell arra, hogy elegendő folyadékot vigyél be a szervezetedbe, hiszen az izzadás miatt dehidratáció alakulhat ki, ráadásul elég víz híján nem lesz hatásos a méregtelenítés sem.

 

Egy hónapnál tovább, állandó jelleggel nem szabad használni: miután letelt az egy hónapos kúra, elegendő kéthetente egyszer áttekercselni magad. 

 

A kulcsszó: termogenezis

Ahogy a fentiekből kiköveztethetted, a legfontosabb "összetevője" ennek az egész folyamatnak a hő. A termogenezis a hőtermelés azon folyamata, amikor a test hő hatására kalóriát éget el. 

 

Érdekességképp említjük csak meg, hogy minden ételnek van termikus hatása: például a fehérjének magas, a zsíroknak pedig alacsony. További termogén, vagyis zsírégető anyag például a chilipaprika, az l-karnitin, a koffein, a fahéj és a zöld tea is. 

 

Hatásos lehet-e a testtekercselés a narancsbőr ellen?

Igen, hiszen a globális zsírégetés, valamint a bőrfeszesítő hatás miatt kisimulnak a cellulitisz miatt kialakult barázdák.